Mindfulness basis (MBSR) 2e seizoen 2019

De data voor de start in april 2019 zijn bekend. Schrijf je op tijd in, want mijn cursussen zijn snel vol!
Groepsgrootte: Minimaal 6, maximaal 8 cursisten

Data voor de dinsdag-avondgroep zijn: 9, 16 en 23 april, (daarna meivak.) 7, 14, 21, 28 mei, 4 juni 2019

Data voor de vrijdagmiddaggroep zijn: 12, 19 en 26 april, (daarna meivak.) 10, 17,  24 en 31 mei, 7 juni 2019

Je kunt je alvast opgeven voor een kennismakingsgesprek, daarmee reserveer je een plaats. Meld je telefonisch aan 06 2892 5665 of neem contact op door het contactformulier in te vullen.

Vervolggroep ‘Lichter leven’ 2019

De avonden worden in 2019 op 1x per maand op maandagavond gegeven. Tijd 19.30 – 21.30 uur
De data zijn: 14 januari, 11 febr., 11 maart, 8 april, 6 mei, 3 juni
De data in het najaar zijn: 9 september, 7 oktober, 4 november, 9 december
Deze cursus is vol en gestart.

Investering in jezelf en je levensgeluk

De prijs van de vervolgtraining is: 377 euro incl. BTW. Zie het als een heel goede investering in jezelf en de rest van je leven.

Workshop-overzicht 2019

Op dit moment heb ik nog geen data vastgesteld voor de workshops.
Alle losse workshops zijn op een middag van 14.00 – 16.30 uur of een avond van 19.30 – 22.00 uur. De kosten zijn 25 euro per persoon, contant te voldoen. Adres: Centrum de Rode Steen, Koog 30, Zuid-Scharwoude

Workshop ‘Mindful en Gezond eten’

Eten is van oorsprong een natuurlijke, gezonde en plezierige activiteit om je lichaam van energie en voedsel te voorzien. Helaas, in de voedselovervloed en de dieet-obsessie van onze cultuur, is eten vaak iets geworden wat we doen, zonder erbij na te denken. We eten ons suf en voelen ons er achteraf schuldig over. We hebben een haat-liefde verhouding met eten ontwikkeld.

De workshop ‘Mindful en Gezond eten’ laat je oude patronen met betrekking tot eten zien en doorbreken. Veel mensen die worstelen met hun relatie met eten, onderkennen onvoldoende de kracht van ondermijnende gedachten, gevoelens en triggers. Je voelt je onmachtig iets te veranderen aan je eetpatroon. Je weet inmiddels dat diëten je steeds verder achterop helpen. Maar wat dan wel?

Eten met de juiste intentie en aandacht:

  • Eten met de intentie om voor jezelf te zorgen;
  • Eten met aandacht, nodig om op te merken, te genieten van het voedsel en het effect ervan op je lichaam;
  • Opmerkzaamheid op je psychologische en emotionele verleiders;
  • Herkennen van niet-honger signalen om te eten;
  • Eten kiezen voor plezier en verzorging van je lichaam;
  • Gebruik maken van de brandstof die je je lichaam geeft om je gezond en energiek te voelen;
  • En nog veel meer…..

Workshop: Visualisatie en Visionboard 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop: ‘Wat geuren in je leven kunnen doen’

In de Mindfulness-trainingen oefenen we veel met onze zintuigen. Met reden, want je zintuigen ‘openen’ is  belangrijk om in het hier en nu te komen.

Geur is één van de meest onderschatte zintuigen, terwijl juist geur je in 1 klap terug kan brengen naar een gelukkig moment in je jeugd. Bij mijzelf is dat o.a. de geur van vallend beukenblad, tamme kastanjes en paddestoelen in de herfst. Heerlijke vakanties op de Veluwe haal ik zo weer voor me als ik dennengeur ruik.

Geuren kunnen je ook mentaal versterken. De geurfrequenties van De Groene Linde zijn daar een mooi voorbeeld van. Je kunt jezelf o.a. beschermen, reinigen en aarden. Ook beter slapen is een mogelijkheid. Deze geuren pas ik in mijn praktijk met succes toe. Wil je het zelf ervaren?

Deze workshop geef ik samen met Ton Leeuwrik van ‘De Groene Linde’. Een prachtige avond over de kracht van geur en herinnering. Ik zie je graag in de workshop!

 

Mindful creatief

De tweede workshop: Creatief, ik? Ik ben nooit goed genoeg!

Als je dat denkt, dan is dat zo jammer, want je mist heel veel. Mogelijk laat je je nu tegenhouden door de gedachte dat wat jij maakt niet goed genoeg is. Terwijl creativiteit je zoveel kan brengen: het proces van loslaten, acceptatie, loskomen van je gevoel van perfectie. Na afloop het gevoel hebben dat je even helemaal ‘uit je hoofd was. Heel Mindful, heel Zen.

In mijn vorige banen als docent tekenen en keramiek, zowel in het onderwijs, als bij het creativiteitscentrum de Blauwe Schuit in Hoorn, heb ik gezien dat met de juiste begeleiding iedereen creatief kan zijn. Ik kan je helpen je blokkades te overwinnen en je te laten ervaren hoe Mindful tekenen kan zijn. We beginnen met eenvoudige technieken om los te komen van beelden van ‘hoe het moet’.

Hoe je van je zogenaamde ‘onkunde’ je kunde kan maken. Mensen die opgeleid zijn aan de kunstacademie, hebben daarna vaak  jaren nodig om daarvan los te komen. Mensen die autodidact zijn (denk aan van Gogh) hebben daardoor vaak een voorsprong. Dit wist je vast niet, maar het is wel zo. Dus, gewoon een keer komen en ervaar het maar eens!