Mindfulness basis (MBSR) 2020

Gezien de ontwikkelingen rondom de Corona-crisis verwacht ik mijn lessen pas in september 2020 weer te kunnen hervatten. De cursussen van april zijn uitgesteld. Er waren al veel aanmeldingen, dus het is mogelijk om je al in te schrijven. Het kennismakingsgesprek doen we dan telefonisch totdat het anders kan. Schrijf je op tijd in, want mijn cursussen zijn snel vol!

Groepsgrootte: Minimaal 6, maximaal 8 cursisten Meld je telefonisch aan 06 2892 5665 of neem contact op door het contactformulier in te vullen.

Normaal gesproken is er altijd vooraf een live kennismakingsgesprek van 45 minuten. Dan weet je ook  wie de trainer is, voordat je je inschrijft.

Er is een dinsdag-avondgroep Tijd 19.30 – 22.00 uur. Het lijkt op papier vreselijk lang, maar in de praktijk vliegt de avond voorbij. Er zijn al weer aanmeldingen!

Er is ook een woensdagochtendgroep. Tijd 09.30 – 12.00 uur

Vervolggroep ‘Lichter leven’ 2020

De avonden worden in 2020 1x per maand op maandagavond gegeven. Tijd 19.30 – 21.30 uur

In januari 2020 is er weer een nieuwe vervolggroep gestart – Lichter leven

Mogelijk start er een nieuwe groep in september 2020 – informeer naar de mogelijkheden!

Voorlopige data zijn: in 2020: 13 jan, 10 febr., 9 mrt., 6 april, 11 mei, 8 juni, daarna is het zomervakantie. Daarna beginnen we weer op 14 sept., 19 okt., 9 nov., laatste sessie is 14 december. De prijs van de vervolgtraining is: 377 euro Zie het als een heel goede investering in jezelf en de rest van je leven.

Workshop-overzicht

Klankschalenconcert

Al een aantal keren is er door cursisten gevraagd om een klankschalen concert en nu is het dan zover! Dionne Jillings geeft op zaterdagmiddag 18 april een concert in de lesruimte Rode Steen in Zuid-Scharwoude. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus geef je snel op!

Het begint om 14.00 uur. Graag een kwartier eerder aanwezig. Het concert duurt een uur. Daarna thee met wat lekkers.

Kosten: 25,-

Meld je aan op www.mindfulenmeer.nl

Wat is het precies? Ik citeer even een stukje van haar website.

Klankreizen
Stel je zich eens voor: je maakt de kortste reis van je leven en keert volledig ontspannen en als herboren terug in de dagelijkse realiteit. Even een moment van niets doen, behalve liggen en luisteren.

De klankschalen en andere instrumenten worden bespeeld en tegelijk wordt er een mooi verhaal verteld. Je kunt volledig ontspannen en tijd voor jezelf hebben, terwijl je in gedachten meegenomen wordt naar de mooiste en bijzonderste plekken.

Met een klankreis wordt het zelfvertrouwen versterkt, de creativiteit gestimuleerd en je kunt oude zorgen achter je laten en met een frisse blik naar de toekomst kijken.

‘Wat geuren met je leven kunnen doen’.

De eerste workshop gaat over de magie van geur. Zoals we in de Mindfulness training gezien hebben is het trainen en inzetten van de zintuigen, een prima methode om snel in het hier en nu te komen. Dit is slechts één van de vele werkingen. Geur brengt je heel sterk in verbinding met herinnering. Geur is één van de meest onderschatte zintuigen, terwijl juist geur je in 1 klap terug kan brengen naar een gelukkig moment in je jeugd. Bij mijzelf is dat o.a. de geur van vallend beukenblad, tamme kastanjes en paddestoelen in de herfst. Heerlijke vakanties op de Veluwe haal ik zo weer voor me als ik dennengeur ruik.

Maar er is nog meer. Geuren kunnen je ook mentaal stabieler maken. De geurfrequenties van De Groene Linde zijn daar een mooi voorbeeld van. Je kunt jezelf bijvoorbeeld beschermen, kalmeren, reinigen en aarden of liefde en overvloed ervaren in je leven. Wil je het zelf ervaren? 10 december a.s. geef ik samen met Ton Leeuwrik van ‘De Groene Linde’, een workshop over de kracht van geur.

De titel van de workshop is: ‘Wat geuren met je leven kunnen doen”.

Datum: december 2020
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur
Kosten: 15 euro, contant te voldoen
Adres: Centrum de Rode Steen, Koog 30, Zuidscharwoude
Graag parkeren in de Wilgenlaan of zijstraten daarvan.

Meld je aan vóór november. Bel me: 06 2892 5665 of vul het formulier op de website in. Het aantal plaatsen is beperkt.

Ik zie je graag in de workshop!

Workshop ‘Mindful en Gezond eten’

Eten is van oorsprong een natuurlijke, gezonde en plezierige activiteit om je lichaam van energie en voedsel te voorzien. Helaas, in de voedselovervloed en de dieet-obsessie van onze cultuur, is eten vaak iets geworden wat we doen, zonder erbij na te denken. We eten ons te veel en slecht en voelen ons er achteraf schuldig over. We hebben een haat-liefde verhouding met eten ontwikkeld.

De workshop ‘Mindful en Gezond eten’ laat je oude patronen met betrekking tot eten zien en doorbreken. Veel mensen die worstelen met hun relatie met eten, onderkennen onvoldoende de kracht van ondermijnende gedachten, gevoelens en triggers. Je voelt je onmachtig iets te veranderen aan je eetpatroon. Je weet inmiddels dat diëten je steeds verder achterop helpen. Maar wat dan wel?

Eten met de juiste intentie en aandacht:

  • Eten met de intentie om voor jezelf te zorgen;
  • Eten met aandacht, nodig om op te merken, te genieten van het voedsel en het effect ervan op je lichaam;
  • Opmerkzaamheid op je psychologische en emotionele verleiders;
  • Herkennen van niet-honger signalen om te eten;
  • Eten kiezen voor plezier en verzorging van je lichaam;
  • Gebruik maken van de brandstof die je je lichaam geeft om je gezond en energiek te voelen;
  • En nog veel meer…..

Workshop: Visualisatie en Visionboard 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindful creatief

De tweede workshop: Creatief, ik? Ik ben nooit goed genoeg!

Als je dat denkt, dan is dat zo jammer, want je mist heel veel. Mogelijk laat je je nu tegenhouden door de gedachte dat wat jij maakt niet goed genoeg is. Terwijl creativiteit je zoveel kan brengen: het proces van loslaten, acceptatie, loskomen van je gevoel van perfectie. Na afloop het gevoel hebben dat je even helemaal ‘uit je hoofd was. Heel Mindful, heel Zen.

In mijn vorige banen als docent tekenen en keramiek, zowel in het onderwijs, als bij het creativiteitscentrum de Blauwe Schuit in Hoorn, heb ik gezien dat met de juiste begeleiding iedereen creatief kan zijn. Ik kan je helpen je blokkades te overwinnen en je te laten ervaren hoe Mindful tekenen kan zijn. We beginnen met eenvoudige technieken om los te komen van beelden van ‘hoe het moet’.

Hoe je van je zogenaamde ‘onkunde’ je kunde kan maken. Mensen die opgeleid zijn aan de kunstacademie, hebben daarna vaak  jaren nodig om daarvan los te komen. Mensen die autodidact zijn (denk aan van Gogh) hebben daardoor vaak een voorsprong. Dit wist je vast niet, maar het is wel zo. Dus, gewoon een keer komen en ervaar het maar eens!